Saturday, September 8, 2012

36 Minggu Mengandung






Alhamdulillah..harini dah 36 minggu mengandung..fuhhh..tarik nafas jap..pejam celik..pejam celik sekejap ja masa berlalu..x sangka betul kan.. :) Sebenarnya..feeling dok bercampur-campur..excited..happy..takot..ngeri..heh?haha..yela..banyak sangat baca pengalaman org bersalin..macam2 versi ada...ada yang senang...ada yang susah bersalin..ada yang bersalin awal..ada yang bersalin lambat..hmm nasib aku xtau la camna kan..

Anyway..barang2 baby suma dah siap packing..tp si buyung ni je x reti2 nak packing barang diri sniri..kain batik xda lg..takpa..pinjam kat mak aku..blouse yg butang depan x cari lg..tgkla minggu ni kot pegi cari..ntah..serba-serbi x cukup.. ( alasan la tu nak beli baru :p )..encik Hubby esok nak pi 4H3M Phuket-Krabi ada fam cruise trip..aku la beriya-riya sangat soh dia pi dulu..sebab dia asyik tangguh2 fam trip dlu..yela aritu dia sibuk jadi tour leader bawak org pergi menunaikan umrah...Biarla dia hepi2 dulu kan..nanti aku 3 bulan pantang dia nak ulang-alik dari kg aku pegi keja kt SP...ciannya my hubby :'( ..Sabar jelah nah...

Sekarang ni perut dah makin membesar..baby pun dah engage ke bawah..harap2 dia x berubah kedudukan..Lately baby asyik mengeras ja dalam perut..and tiap-tiap malam perut aku asyik senak..mungkin dia dah makin membesar..and ruang semakin sempit utk dia tu jadi macam tu kan..cuma aku pun jadi makin x selesa n kerap terjaga masa tidur sebab nak pee memanjang..heeee...kesihatan baby and aku pun setakat ni alhamdulillah...xda apapa masalah lagi setakat ni..So just wait and see jela..kita pun taktau apa yang akan jadi lepas nie...tapi mintak2 jadi benda yang baek-baek sudahlah..x maw yang x elok...huhuee...



No comments:

Post a Comment