Monday, December 13, 2010

Perempuan Lawa vs Perempuan Tak Lawa

"Kalau perempuan lawa pendiam 
Lelaki akan cakap:: woow, ciri-ciri 
isteri idaman... 
kalau perempuan tak lawa pendiam 
Lelaki akan cakap: eh tak reti 
komunikasi 

betul... 

kalau perempuan lawa berbuat jahat 
Lelaki akan kata: musti ada krisis 
dalaman 
nih...kesian 
kalau perempuan tak lawa berbuat jahat 
Lelaki akan cakap: dah la tak lawa, 
perangai pulak 
huduh... 

kalau perempuan lawa menolong Lelaki yg 
diganggu 
Lelaki akan cakap: heroin sejati...! 
kalau perempuan tak lawa menolong 
Lelaki yang 
diganggu 
Lelaki akan kata: taktik nak ngorat le 
tu... 

kalau perempuan lawa dapat Lelaki hensem 
Lelaki akan kata: ok gak la.... 
kalau perempuan tak lawa dapat Lelaki 
hensem 
Lelaki akan kata: kesian..mesti kena 
bomoh lelaki 
tuh! 

kalau perempuan lawa ditinggal kekasih 
Lelaki akan kata: buta kayu betul mamat 
tu.... 
kalau perempuan tak lawa ditinggal 
kekasih 
Lelaki akan kata:...patut pun kena 
reject... 

kalau perempuan lawa penyayang binatang 
Lelaki akan cakap: perasaannya 
halus...penuh 
kasih sayang 
kalau perempuan tak lawa penyayang 
binatang 
Lelaki akan cakap: sesama keluarga 
memang 
harus menyayangi... 

kalau perempuan lawa bawa BMW 
Lelaki akan cakap: ntah dato' mana bela 
nih.... 
kalau perempuan tak lawa bawa BMW 
Lelaki akan cakap: musti anak org kaya 
nih..... 

kalau perempuan lawa tak mau bergambar 
Lelaki akan cakap: pasti takut kalau2 
gambarnya 
tersebar 
kalau perempuan tak lawa tak mau 
bergambar 
Lelaki akan kata: sedar pun diri... 

kalau perempuan lawa menuang air ke 
gelas lelaki 
Lelaki akan cakap: caring sungguh.... 
kalau perempuan tak lawa menuang air ke 
gelas 
lelaki 
Lelaki akan cakap: nak tunjuk caring le 
tu.... 

kalau perempuan lawa bersedih hati 
Lelaki akan cakap: dont worry..i will 
make u happy 
forever 
kalau perempuan tak lawa bersedih hati 
Lelaki akan kata: sikit2 nak nangis!! 
mengada2... 

kalau perempuan lawa masak 
Lelaki akan kata: dah la lawa, pandai 
masak pulak 
tu... 
kalau perempuan tak lawa masak 
Lelaki akan cakap: ntah sedap ke tak???? 

kalau perempuan lawa main2 miss call 
Lelaki akan kata: takpe... 
kalau perempuan tak lawa main2 miss call 
Lelaki akan cakap: ko ni takde keja 
lain ke... sibuk 
ni tau.. 

kalau perempuan lawa hantar2 email 
Lelaki akan kata: sukenya.... 
kalau perempuan tak lawa hantar2 email 
Lelaki akan cakap: balik2 email 
dia...boring aku


p/s : Aku sedang-sedang ja..haha

4 comments:

  1. Lagi 1 kalau perempuan kentut busuk,
    Lelaki kata wangila~
    padahal bau telur tembelang keh3 amiey kejam

    just don't be so fizikalistik
    'cantik di luar x semestinya cantik di dalam :)'

    ReplyDelete
  2. aa..tau xper..sokong amiey!^_^..besides,beauty is in the eye of beholder..hope lelaki2 kt luar sana x pilih kaseh antara perempuan lwa atau x..

    ReplyDelete
  3. HAHAHA.. pompuan pown sama jugak.. Selalu pandang negatif kat lelaki2 yang burok cam saya.. huhu..

    ReplyDelete
  4. manade burok!suma laki hensem kalo bersih..hihi.ala yg pkir negatif tu maybe dia rs hebat sgt kot..xpe2..toksah pdulikan orang tu k..chill2

    ReplyDelete