Wednesday, December 15, 2010

Bedak Miyami Produk Cikai?

Arini aku nak buat review sket pasal bedak miyami two way foundation ni ni..actually aku ni first user guna bedak miyami..dulu selalu ja beli bedak Loreal..Maybelline..n Za.Tapi memandangkan bajet aku yang tak seberapa..yela student lg kn..aku beli bedak miyami ni..memang sangat impress!bedak dia halus and lembut gila bila dapp..dapp..dapp kat muka..aku pakai bedak lain pun x rasa sekagum macam ni..haha..

Kalau dulu..member-member aku mesti gelakkan orang yang pakai bedak miyami ni..cakap produk cikai..murah sangat la..ape barang beli benda murah2 ni..ehh mcm kaya sangat lak diorang ni kan..?isk3..I prove u girls wrong!~..

Cuba la pakai..serius memang puas ati..nak lagi cantik..korang pakai dengan span basah..mesti superb..aku amik kod 01 Light..hehe yela..aku bukan cerah sangat..so amek la light light sket supaya muka aku pun light...lol..Itu saja review aku..korang berminat pergi cari kat Cosway..or mana2 stokis..merata-rata jual..harga dia pun x mahal sangat...

Aku beli bedak ni harga dia RM18.90..diorang cakap tunggu promosi cuma RM16.90..jimat tu 2hengget :) Kalau nak tau..ada jer mak andam..n artis pakai bedak miyami ni..heh...jangan memain 

Jenama macam Bobbi Brown,Mac..Laura Mercier..Mary Kay..Krayolan bagai memang la meletup..tapi macam aku ni..pakai bedak miyami skang cukup...sebelum tu guna foundation Krayolan yang sedia ada nak bagi lagi meletup masa nak keluar berdating..hihi :P

Selamat mencuba :))








16 comments:

  1. bedak ni memang best..ms sanding dlu sy pki bedak ni..

    ReplyDelete
  2. x pernah jumpe pun. name bedak ni mcm made in jepun. hihi

    ReplyDelete
  3. mrsbifa : yeke?aa..see tbukti kan best..hihi lps ni sy pn nk jd pengguna setia la..tmbh2 lg bila ade promosi... :)
    lis amir : ade la dear..cube cri kat kedai cosway..or u cn just google it

    ReplyDelete
  4. Tak pernah lagi jumpe bedak ni.. skrg Siti guna Pixie.. murah! ^^

    ReplyDelete
  5. siti noraisyah : bedak pixie tu pon ok kan..ade gk member pkai..jenama pixie tu baru lg x clap...ni emel fb...haifa89@ymail.com

    ReplyDelete
  6. bedak bi mmg tbaek...
    de sorg mak andam pnah syor kan gune bdk neh....

    ReplyDelete
  7. penyisir rambut : aa..sgt tbaek!halus je tekstur bedak ni kn..suka2..dh x pdli la jenama apa..brg baek mst guna kn.. :)

    ReplyDelete
  8. sy p0n pkai bedak ni..pgguna setia :) berseri je muka law pkai *prasan jap*..haha..tahan lama plak 2..pnh sje tkar bedak pixie..tp xbley lawan bdak miyami ni..:) da best lah~

    ReplyDelete
  9. aida4eva : hehe..xpe..prasan lama pon xpe..flawless je kn..sy pn da jatuh cinta ngn bedak ni..hihi

    ReplyDelete
  10. haha. orang pon ikut beli masa belikan kat k.aida dlu.ngee~ umi cakap 'kak aida dia beli.. dia pon tringin nak try' haha! apa punya pengaruh! ;p

    ReplyDelete
  11. em mmg best guna bedak nie...sy da 2thn lebih guna bedak nie...hee~ xkisah la murah...asalkn puas hati...:) duit pn leh simpan...:P

    ReplyDelete
  12. memang best lh guna bedak ni, muka yg berparyt jerawat pun dapat di tutup oleh bedak ni.. asal ambik gmbr jew, muka akn nmpk licin..huhu

    ReplyDelete
  13. Saya pun pengguna bedak ni. Sekarang dah mahal harga 30 lbih kat cosway.

    ReplyDelete